Malá ochutnávka

25.11.2012 13:09

 

Dvojčata Josh a Sofie se po krátkém odloučení znovu setkávají a spolu s Johnem Dee a Virginií Darovou se vrátí v čase na ostrov Danu Talis. Tam se ukáže, že božstva Isis a Osiris jsou pány doktora Dee a rodiči dvojčat. Josh a Sofie se s tímto poznatkem vyrovnávají jen obtížemi. Osiris navíc zbaví doktora nesmrtelnosti, ale Marethyu mu vrátí alespoň zrak a zdraví.
Flamelovi, Niten a Prométheus se mezitím setkají se svými přáteli na Alcatrazu, ale o některé z nich přijdou. Nicholas s Perenellou se marně pokoušejí proniknout do kokonu, v němž spí Areop-Enap, která jediná dokáže čelit obřímu krabovi. Vrací se i Tsagaglalal coby mladá nesmrtelná bohyně a čelí bojovníkům povstalým z dračích zubů.
Boj zuří na všech stranách, hrdinové propadají zoufalství. Zvítězí síly dobra, nebo svět propadne zkáze? Jsou všichni těmi, jimiž se zdají být? Vyústění šestidílné napínavé série je naprosto originální a čtenáře rozhodně nezklame.

(také jsem se dotvěděla, že Odin a Prométheus při bitvě padnou, Scathach zachrání Aife, Aife si vezme Nitena, Sofie a Josh ve skutečnosti nejsou dvojčata, Marethyu je ve skutečnosti Josh a Josh zničí Danu Talis pomocí čtyřech mečů) :D ;)